تصور کنید که میخواهید از سایتی خرید کنید ناگه آنیک ترس در ذهن شما ایجاد میشود و ممکن است خیلی سریع سؤالات زیر در ذهن شما ایجاد شود:
۱- آیا این محصول کار من رو راه می اندازه؟
۲- اگر جواب نداد چی؟
۳- اگر مشکل خوردم چی؟
۴- این هزینه برای محصول زیاد نیست؟
۵- و….
مطمئنم که سؤالات بیشتری هم در ذهن شماست که در اینجا ننوشتهام.
صبر کنید شاید این سؤالات در ذهن مشتریان شما هم ایجاد شود.
تصور کنید محصول عالی را تولید کردهاید و انتظار فروش بسیار خوبی دارید. ولی زمانی که محصول را قرار داده و کمپین تبلیغاتی خودتان را آغاز میکنید، احساس میکنید یک جای کار مشکل دارد. فروش آن طوری که شما انتظارش رادارید نیست.
همانطور که میدانید با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوانید یک قیف طراحی کنید و رفتار بازدیدکنندگان در فرایند خرید سایت را بررسی کنید.
اولین بار سه سال پیش این قیف را در سایت خودمان طراحی کردم. البته از بیان آمار معذورم ولی میزان نرخ تبدیل خرید کاربران سایت مرا وحشتزده کرد. تعداد بسیار بالایی از مخاطبین مراحل سبد خرید را طی میکردند و به مرحله پرداخت میرسیدند ولی روی گزینه پرداخت و ارسال به بانک کلیک نمیکردند.
در این مورد بسیار صحبت دارم که در آینده ارائه خواهم کرد. ولی در این مقاله میخواهم به یکی از نکات مهم اشارهکنم.
زمانی که کاربر وارد مرحله تکمیل فرم صورتحساب سایت میشود لحظهای بسیار حساس است زیرا میخواهد یک تصمیم مهم بگیرد و آن اعتماد به شماست.
اگر بتوانید قبل از آن مراحل فرد را در صفحه فروش خودتان مطمئنتر کنید میتوانید نرخ تبدیل بازدیدکننده به خریدار خودتان را افزایش دهید در حقیقت در علم بهینهسازی نرخ تبدیل در مراحل خرید واژهای به نام Pain point یا نقاط درد وجود دارد. به گفته این متخصصان هرگاه از مخاطب طلب پولکنیم دقیقاً روی همین نقطه دست میگذاریم بنابراین با ایجاد اطمینان در مخاطب میتوانیم به این درد التیام ببخشیم.
امروز میخواهم به یک سری تضمینها اشارهکنم که با پیشنهاد آن به مخاطبین خودتان میتوانید میزان اعتماد و تحریک برای خرید آنها را افزایش دهید.
با استفاده از همین تضمینها تضمین میکنم که میتوانید فروش فعلی خودتان را ۳۰۰% افزایش دهید.
یک تضمین شامل ۳ بخش اساسی هست:
[box type=”tip” fontsize=”14″ radius=”10″]
مدتزمان:
مدتزمان پیشنهاد تضمین شما به مخاطب
بازگشت وجه:
در حقیقت زمانی که کاربر به نتیجه نرسد چه بخشی از پول به او بازگشت داده میشود؟
شرایط تضمین:
شرایطی که شما تعیین میکنید تا در این موارد امکان استفاده از تضمین وجود دارد.
خیر…
تحقیقات نشان داده کاربر تا زمانی که از محصول شما استفاده نکند یعنی در حقیقت تجربه نکند درکی از محصول شما ندارد. در حقیقت شرایط تضمین به محصول شما اعتبار میبخشند.
تضمین شماره یک: بازگشت وجه استاندارد
پیشنهاد یک تضمین ۳۰، ۶۰ و یا حتی ۹۰ روزه یک تضمین استاندارد حساب میشود.و بهتر از هیچ است. در زیر یک مثال از تضمین نوع یک را برای شما نوشتهام:
محصول ما را امتحان کنید! از محصول {نام محصول} تا {مدتزمان} روز، شما ریسک نمیکنید اگر به هر دلیلی از محصول ما راضی نبودید، محصول را به ما برگردانید و وجه خودتان را پس بگیرید. فقط کافی است یک ایمیل به {ایمیل شرکتی برای بازگشت وجه} تا بتوانید از مزایای تضمین {مدت} روز بازگشت وجه ما استفاده کنید.
بهعنوان قانون این را به خاطر بسپارید:
اگر مدت تضمین خودتان را افزایش دهید، فروش شما بیشتر خواهد شد.
ولی اگر میخواهید زمان کمی را به مشتریان خودتان پیشنهاد بدهید. این زمان باید حداکثر زمان لازم برای آزمودن محصول شما باشد. در غیر این صورت کمکم با بازگشت وجههای زیاد مواجه خواهید شد.
تضمین شماره دو: بازگشت وجه در شرایط بستهبندی روز اول
مدل قبلی بیشتر برای محصولات آموزشی مناسب است . ولی اگر شما کالای فیزیکی میفروشید میتوانید این تضمین را به کاربر بدهید که اگر با ذکر دلیل از عدم مطلوب بودن محصول آن را دقیقاً مانند زمانی که تحویل گرفته بستهبندی و ارسال کند شما وجه کامل را به وی برمیگردانید و یا اینکه با یک نوع کالا با همین مبلغ تعویض کنید.
شرط اصلی در این نوع تضمین سلامت فیزیکی محصول است.
تضمین شماره سه: بیش از بازگشت وجه
یکلحظه خودتان را در جایگاه مشتری قرار دهید؟
وقتیکه تصمیم به خرید چیزی دارید، ریسک شما تنها وجه پرداختی نیست. شما در حقیقت بر روی زمان و موقعیتهای دیگر سرمایهگذاری میکنید.
پس درواقع اگر شما در حین مشکلات وی کاری کنید که احساس ضرر نکرده باشد یک برگ برنده دارید.
معمولاً پشتیبانیها نوعی تضمین خدمات هستند. شما میتوانید در مقابل خرابیهای نیز تضمین ارائه کنید و تا مدت مشخصی مشکلات آنها را برطرف کنید. مانند سایتهای ارائهدهنده خدماتهاست و دامنه آنها علاوه بر بازگشت وجه در صورت عدم رضایت خدمات پشتیبانی آنلاین ارائه میدهند تا همواره مخاطب بدون مشکل کار را با آنها ادامه دهد.
تضمین شماره چهار: تضمین رقیب
یک نوع دیگر ضمانت که ارزش آن بیش از بازگشت وجه هست این است که اگر محصول رقیب از ما بهتر بود ما هزینه محصول رقیب را به شما می
پردازیم و یا اگر کمتر از ا قیمت دادند مابقی را به شما برمیگردانیم.
اگر در شرایط رقابتی سخت هستید و از این نوع ضمانت استفاده کنید مطمئن باشید که میتوانید گوی سبقت را از رقیبان خودتان بگیرید.
مواظب باشید:
قبل از اینکه چنین تضمین را ارائه کنید مطمئن باشید که شما بهترین خدمات را به مخاطبین خودتان میدهید. در غیر این صورت بهزودی با درخواستهای زیاد بازگشت وجه مواجه میشوید.
تضمین شماره پنج: کار را برای شما انجام میدهیم!
فرض کنید نرمافزار یا خدماتی دارید یا محصول فیزیکی قابلنصب و راهاندازی میفروشید. این ضمانت را به کاربر بدهید در صورت خرید و مشکل شما کار نصب در محل یا بهصورت از راه دور را برای وی انجام میدهید.
اگر شما محصول آموزشی میفروشید این نوع تضمین فروش شمارا افزایش خواهد داد زیرا کاربر در زمان خرید محصول آموزشی علاوه بر اطلاعات شما، به دسترسی شما نیز نیاز دارد. و اینیک انگیزاننده بسیار قوی برای خرید از شماست.
البته برای شروع کار این نوع ضمانت را پیشنهاد میکنم چون باید با صبر و حوصله با مشتریان سختگیر رابطه داشته باشید و این میتواند قاتل زمان شما باشد.
تضمین شماره شش: تضمین ارائه امتیاز ویژه
این میتواند بخشی از محصول شما باشد به همراه یک پیشنهاد ویژه. مثلاً اگر محصولی را میفروشید قول بدهید که علاوه بر آنیک محصول یا خدمات را در اختیار وی قرار میدهید.
مثلاً فرض کنید یک آموزش میفروشید درزمینهٔ بازاریابی ایمیلی در کنار آن بگویید که نرمافزار لازم را نیز در یک بسته جداگانه در اختیار آنان قرار خواهید داد. و به آنها بگویی که همچنان اگر از محصول راضی نبودند میتوانند وجه خود را بهطور کامل بگیرند.
با ترکیب این تضمین و شماره یک میتوانید فروش خودتان را بهخوبی افزایش دهید.
ضمانت شماره هفت: بدون هیچ سؤالی
شاید برای شما خیلی سخت باشد ولی این برترین نوع ضمانت هست. در این نوع ضمانت مخاطب را به چنان اعتمادبهنفسی برای خرید هدایت میکنید که نمیتواند پیشنهاد شمارا رد کند.
در این مدل به کاربر ضمانت میدهید که فقط محصول را برگرداند و وجه خود را پس بگیرد و تنها سؤال شمارهحساب بانکی مخاطب خواهد بود.
در ضمانتهای قبلی شرط کیفیت کالا یا خرابی و یا بهتر بودن کالای رقیب بود ولی در این نوع شما تحت هر شرایطی به کاربر اطمینان از عدم ضرر میدهید.
اگر شرایط و جسارت این کار رادارید و به محصول خودتان مطمئن هستید پیشنهاد میکنم این نوع تضمین را امتحان کنید.
در پایان باید به این نکته اشارهکنم که درست است که برخی کاربران محصول را برمیگردانند ولی در مقابل افزایش فروش شما بسیار ناچیز خواهند بود.
اگر میخواهید در تجارت آنلاین خودتان موفق باشید باید ریسک مشتری را کاهش دهید و یا میتوانید تبلیغات خودتان را بیشتر کنید تا شاید فروش بیشتر شود. ولی به قدرت تضمینهای شما نخواهد بود.
همواره در فرایند سایت خودتان بر روی متقاعد کردن و اعتماد کاربران فعلی خودتان کارکنید در این شرایط نرخ تبدیل شما بیشتر و فروشتان نیز بیشتر خواهد شد.
سلام استاد نورهانی
بسیار مطلب جالبی بود و ایده های خوبی برای من ایجاد کرد
بسیار از شما بابت این مطلب مفید سپاسگذارم
موفق باشید
مطلب بسیار جالبی بود.همین الان در سایت خود آن را پیاده سازی می نمایم
عالیه
درود بر شما آقای نورهانی عزیز. نکات بسیار خوب و مفیدی رو بیان کردید. بویژه مورد شماره هفت. از اینکه تجربیات خودتون رو در اختیار دیگر هموطنان خود قرار می دهید از شما صمیمانه سپاسگزارم. پایدار باشید
ممنون از پست مفیدتون – استاد برای مثال من سایتی دارم و و محصولات اموزشی رو به صورت دانلودی میفروشم ، اگر ضمانت مدت دار بزارم کاربر بعد از مدتی در خواست باز گشت وجه میدهواین به ضرر من هست. اگر اشتباه میگم لطفا من رو شن کنید
ممنون
در سایت های خارجی مانند گروه envato کاربر پس از خرید در صورتی که فایل را دانلود نکند می تواند درخواست بازگشت وجه داشته باشد. ولی با اولین دانلود بازگشت وجه غیر ممکن خواهد شد.
خیلی مطلب خوبی بود، الآن که نه ولی در فرصتی دیگر میام و کل سایت شمارو زیر و رو میکنم!!
از چهار سال پیش که با شما اشنا شدم
شما همیشه بهترین بودید و هستید
در پناه حق
محصول ما مکمل ورزشی است
واقعا بعد از باز شدن محصول و استفاده شدن نمیتونیم پس بگیریم و همچنین بخاطر شرایط محصولمون نمیتونیم تضمینهای بالا رو ارائه بدیم.
چه تضمینی پیشنهاد میکنید؟
http://Www.dinatoni.com
واقعا سیستم عالی هستش من خودم بعضی از این نکات رو برای سایتم رعایت کردم ولی نمیدونم چرا باز بعضی ها حتی تماس میگیرند ما تضمین ویرایش و کمترین قیمت هم میدیم به مشتری تا مرز خرید میرن گاهی اوقات و دکمه خریدرو نمیزنن نمیدونم مشکل چی میتونه باشه واقعا
با سلام و تشکر مقاله خوب و مفیدتون
بنظرتون برای کالاهای لوکس که بصورت اینترنتی بفروش میرسند مثل طلا و… چه تضمینی می تونیم بدیم؟ مخصوصا اینکه نوسانت قیمتی زیادی دارند این محصولات
با تشکر
آقای نورهانی عزیز من این مطلب رو خیلی وقته خوندم اما بعد این چند ماه ، الان به فکر گارانتی بدون قید و شرط افدادم لطفا یه راهنمایی کوچک کنید و یک تجربه خودمو در مورد پس گرفتن جنس بگم
اول تجربه ، من فروش آنلاین کفش دارم ، تو شرایط خدمات نوشتم که فقط در صورتی پس میگیریم که ایراد فنی داشته باشه و پس گرفتن نداریم
یارو اومده با سیگار جلوی کفش رو سوزونده که ازش پس بگیرم
منظورم اینه پس گرفتن بدون قید و شرط در بسیاری از موارد بهتر از داشتن شرایط پس گرفتن برای کالاهای معیوب است ، جون شما نمیتونید ثابت کنید که شما کالای سالم رو تحویل مشتری دادید و اگرم بخواد شکایت کنه حق با مشتریه نه شما
سوال اینجاست:
آیا به نظر شما گارانتی بی قید و شرط باعث نمیشه ما سقوت کنیم؟ چون شاید مشتری الکی سفارش بده
سلام
در مواردی مانند شما بله بدون قید و شرط بی معنی است.
اگر کالایی را تحویل گرفتند و تا ۴۸ ساعت بعد از آن می توانند درخواست خود را مبنی بر کالای معیوب اعلام کنند ولی نه این که ۱ ماه بگذرد و مانند مورد شما بگوید سوخته و پس بگیرد.
گارانتی باید این ضمانت را به مخاطب بدهد که کالای خوب و با کیفیت تحویل می گیرد و اگر این طور نبود کالا را پس دهد.
سلام
مطالب سایتتون عالیه
موفق باشید
سلام
برای جلب اعتماد مشتری در کسب و کارهایی که محصولات خود را به صورت عمده میفروشند این کار به مراتب دشوارتر است.
برای مثال سایت آوای مهر که امکان خرید لوازم التحریر عمده https://avaymehr.com/ را برای مشتریان فراهم آورده است ارائه تضمین بابت اعتماد سازی کار بسیار دشواری است.
سلام
ممنون از مطالب زیبایی که به اشتراک گذاشتین