اینفوگرافیک – دریافت و ارائه حجم زیادی از اطلاعات در کوتاه ترین زمان ممکن

اینفوگرافیک (Info graphic) از دو کلمه ی، Information به معنای اطلاعات و Graphic یا تصویر، تشکیل شده است. در معنای دقیق تر، وقتی اطلاعاتی به تصویر کشیده شده است ما یک اینفوگرافیک میبینیم.
امروزه مردم توجه کمتری به نوشته ها و متون دارند و هرچه پیش تر می رویم از این توجه کاسته می شود و تمایل به جنبه های دیداری بیشتر می شود.
اینفوگرافیک، روشی است که با به کارگیری صحیح از آن، خسته ترین و بی حوصله ترین افراد هم درگیر موضوع می شوند و به راحتی با آن ارتباط برقرار می سازند.
اینفوگرافی، بصری صحبت می کند و هدف اصلی آن انتقال اطلاعات است. به گونه ای که به آن ها جان بخشیده و اطلاعات را برای مخاطبان زنده می کند.
اینفوگرافی باعث می شود که مخاطبان فقط با نگاهی کوتاه، حجم بسیاری از مطالب را دریافت کنند و برایشان ماندگار شود.
تمام حواس انسان(حواس پنج گانه) در یادگیری و دریافت مطالب مختلف، نقش دارند. بررسی ها نشان داده که ۷۵ درصد اطلاعاتی که ما کسب می کنیم از طریق حس بینایی است، ۱۳ درصد یادگیری از طریق کاربرد حس شنوایی، ۶ درصد یادگیری از طریق کاربرد حس لامسه، ۳ درصد یادگیری از طریق حس چشایی صورت می گیرد. همانطور که می دانید بیشتر اطلاعاتی که دریافت می کنیم از طریق حس بینایی است. مغز انسان، علاقه ی زیادی به تحلیل و ذخیره اطلاعات بصورت بصری دارد.
زمانی که می خواهیم مخاطبان را با هدفی که داریم آشنا کنیم و یا این که داده ها و اطلاعاتی را با آن ها به اشتراک بگذاریم و یا این که تبلیغی بنویسیم، بیشتر از هرچیزی از متن استفاده می کنیم و مقاله ای را در زمینه ی هدفی که داریم، می نویسیم. اما به این موضوع باید فکر کرد که چند درصد از مخاطبان تمامی مطالب را می خوانند و واقعاً هدف را درک می کنند؟ وقتی که مقاله ای ارائه می شود، خواننده حداقل باید یک و یا دو پاراگراف را مطالعه کند تا با موضوع آشنا شود.
اینفوگرافی، تبدیل متنی که می توان خواند به تصویری که می توان دید، نیست. بلکه حجمی متعادل از ترکیب معنادار و واضح کلمات، تصاویر و اشکال مشخص و مربوط است که در کنار هم یک واحد یکپارچه از اطلاعات را می سازند. باید توجه داشته باشید که نوع محتوا و طراحی هر دو دست به دست هم می توانند جلب توجه کنند و مؤثر باشند. اگر ناب ترین محتوا هم در اختیار داشته باشید ولی نتوانید طراحی مناسبی داشته باشید در این صورت ذهن مخاطب را مخدوش کرده و دیگر امیدی نداشته باشید که متوجه مقصود شما بشوند.

اینفوگرافیک در زمینه های، آموزش، گزارش نویسی، تبلیغات، فرهنگ سازی، ترویج علم، رزومه نویسی، اطلاع رسانی، ارائه و … کاربرد های بسیاری دارد که هر کدام از آن ها گرافیک خاص خود را باید داشته باشد.
اینفوگرافی از لحاظ گرافیک به سه دسته تقسیم می شوند:
۱_ ایستا یا چاپی: این نوع از اینفوگرافی می تواند هم در وبسایت قرار گیرد و هم در نشریه و رسانه چاپ منتشر شود.
۲_تعامل: این اینفوگرافی ها می توانند در وب سایت شما قرار گیرند و با توجه به علاقه مخاطب و یا استراتژی طراحی آن، می شود روی نقاط مختلف آن کلیک نمود و در هر کلیک اطلاعات مختلفی در اختیار کاربر قرار می گیرد.
۳_چند رسانه ای: این نمونه از اینفوگرافی ها شامل گرافیک و تصویر، صدا و حرکت است. کاربردهای فراوانی می توان برای آن متصور شد.

اینفوگرافی از لحاظ محتوا به دو دسته تقسیم می شوند:

۱_ اینفوگرافی خبری: در رسانه های خبری به کار گرفته می شود.
۲_ اینفوگرافی اطلاع رسان و یا غیر خبری: برای مطلع کردن یا آموزش و یا سرگرم کردن مخاطب از موضوعی طراحی می شود. یا حجمی از اطلاعات را بصورت اینفوگرافی طراحی می کند که برای خواننده قابل درک و بررسی باشد.
برای ساخت یک اینفوگرافی خوب باید جامعه هدف خود را بشناسید و به درستی مخاطبان خود را انتخاب کنید. و این که با ساده ترین روش ها، مسائل پیچیده را به تصویر کشیده و برای مخاطب قابل فهم کنید و این که موضوعاتی را انتخاب کنید که در میان موضوعات سایر افراد در حوزه ی فعالیت شما، از محبوبیت بیشتری برخوردار باشد.
امروزه بهترین راه برای بازاریابی محصولات، اینفوگرافی است. به دلیل آن که:
– با استفاده از آن می توانید حیطه فعالیت های خود را در شبکه های اجتماعی افزایش دهید و به این طریق افراد علاقه مند به کسب و کار شما، اینفوگرافی هایتان را با دیگران به اشتراک می گذارند و در نتیجه دیگران مشتاق می شوند که درباره شما بیشتر بدانند و به این راحتی در میان بازار شلوغ در دنیای آنلاین توجه مخاطبان را به خود جلب می کنید.
– همانطور که می دانید دلایل زیادی باعث افزایش رتبه سایت می شود. اما بطور کلی مهم ترین دلیل آن، میزان زمانی است که مخاطب در سایت شما سپری می کند. با اینفوگرافی این زمان را از مخاطبان می گیرید که باعث سرگرم شدن و رفع نیاز آن ها می شوید و به دنبال آن سایت تان از اعتبار کافی برخوردار می شود.

[irp posts=”1880″ name=”اینفوگرافی چیست و چه کمکی به سئو سایت می کند؟”]

نکته مهم این است که اینفوگرافیک حتماً باید با محتوای سایت، مرتبط باشد.
هدف یک اینفوگرافی خوب این است که اطلاعات و داده ها را بصورت مختصر، مفید، شفاف و بدون ابهام در قالب تصاویر، نمودارها و طرح های مختلف بصورتی که همگی بازگو کننده یک موضوع هستند، به شکلی جذاب و با حفظ یکپارچگی نمایش دهد تا مخاطب در کمترین زمان بیشترین اطلاعات را دریافت کند و با دیگران به اشتراک بگذارد. اگر در تهیه و تولید اینفوگرافیگ، اصول طراحی، استراتژی جمع آوری اطلاعات و ارائه محتوا را رعایت نکنیم یعنی مرگ آن را رقم زده ایم و به راحتی ارتباط شما با مخاطبان قطع می شود. اما اگر بتوانید تمامی این موارد را رعایت کنید، در بازه ی کمتر از شش ثانیه در ذهن مخاطب قلاب انداخته و او را متمرکز روی پیام اصلی تان می کنید.

 

منبع: مدیرسایت

sitebanner

16 نظرات
  1. ممنون استاد عزیز بابت مطالب ارزشمند و خوبتان
    برای من باعث افتخاره مطالب شما را میخوانم و هر هفته موضوعات جالبی ارائه می کنید
    مخصوص این آموزش که فوق العاده برای دوستان عزیز کاربری و ارزشمند هست

  2. سید مهدی می گوید

    با سلام. اطلاعات بسیار جالبی بود در مورد اینفوگرافیک. با خوندن این مقاله یک شمای کلی و البته مفید درباره اینفوگرافیک دست خواننده میاد. ممنون از مطالب مفید مدیرسایت.

  3. ردیاب می گوید

    سلام
    مطالب سایتتون عالیه
    خسته نباشید 🙂

  4. mari می گوید

    سلام. چه سایتهایی اینفوگرافی منتشر میکنن؟

  5. بازهم از آموزش های خوبتون بسیار متشکرم

    مسابقه : یه اسم بگو یک جایزه بگیر

  6. هدف می گوید

    سلام
    مطلب خیلی خوبی بود، نظرم نسبت به اینفوگرافیک عوض شد.
    ممنون

  7. میرزاییان می گوید

    سلام به قهرمان اینترنتی ما
    مثل همیشه خوب بود
    سپاسگذاریم
    درج آگهی رایگان
    آگهی۹۰
    http://Agahi90.ir

  8. خانه اندروید می گوید

    سلام نمی دونستم مقاله جالبی بود.

  9. حمید می گوید

    سلام جناب نورهانی
    یه سوال داشتم در مورد اینکه با آپدیت جدید الگوریتم پنگوئن ۴ گوگل بک لینک گرفتن جدید خطر داره یانه؟

    1. علی نورهانی می گوید

      بک لینک با کیفیت و اصولی و در صورتی که اسپم نباشد نه تنها ضرر ندارد بلکه باعث افزایش رتبه و اعتبار شما می شود.

  10. خرید شارژ مستقیم ایرانسل می گوید

    مرسی از اشتراک اطلاعات اموزشی رایگان

  11. aliazad می گوید

    واقعا یکی از ابزارهای کاربردی برای تفهیم کردن مطالب به مخاطبین می باشد.
    از تون سپاسگزارم بخاطر معرفی کاملی که داشتید
    سالم و تندرست باشید

  12. تبادل لینک می گوید

    همیشه همیشه و همیشه باید نوشت دست خوش
    گل کاشتید، دست مریضا

  13. فتوبهمن می گوید

    ممنون بابت مطالب خیلی خیلی مفیدتون .

  14. فرنیان می گوید

    بسیاری از مواقع ما می‌خواهیم صحنه‌ها و تصاویری را که خود از موضوع در ذهن داریم به مخاطب منتقل کنیم، اما ارائه توضیحات کلامی برای ایجاد تصور در ذهن مخاطب کاری بس دشوار است، و مخاطب به زودی خسته و دلزده می‌شود، زیرا که اکثر مخاطبان از قدرت تصور و تخیل قوی برخوردار نیستند.

  15. چاپ سررسید می گوید

    سلام
    بیشتر مطالب شما را مطالعه کردم ممنون که دانش خود را بدون هیچ چشم داشتی در اختیار همکان می گذارید
    لطفا اگر مقدوره در مورد تاثیر تبلیغات چاپی مثل چاپ سررسید و یا تاثیر تبلیغ آدرس سایت در کارت ویزیت نیز مقاله ای بگذارید
    باتشکر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.