۱۱ وظیفه مهم مدیر یک وب سایت

[quote font_size=”18″ color=”#0c0707″ bgcolor=”#eded53″ arrow=”yes” align=”right”]بیش از ۶ سال است که حرفه من مدیریت وب سایت است. تا کنون سایت‌های فروشگاهی و خبری زیادی را مدیریت کرده‌ام، در این مقاله می‌خواهم تجربیات خودم در زمینه مدیریت وب سایت و هر آنچه که یک مدیرسایت برای کار خود باید بداند را برای شما نوشته‌ام. نکته مهم این مقاله تجربه شخصی من و ترجمه نبودن آن است ![/quote] مدیریت وب سایت یک شغل پردرآمد است، با توجه به این که سرمایه گذاران زیادی وارد حوزه اینترنت شده اند و دانش کمی از مدیریت وب سایت دارند نیازمند یک مدیرسایت حرفه ای برای کسب و کار خودشان هستند. در این مقاله تمامی موارد تجربه شخصی من هستند و با رعایت کردن آن‌ها می‌توانید اشتباهات مدیریت سایت را به کمترین ممکن برسانید.

نکته مهمی که در باره مدیریت سایت باید بدانید این است که در چارت سازمان‌ها مدیریت سایت همواره مستقیماً با مدیر شرکت در تماس است و در مورد کسب و کار های آنلاین بیشترین تماس از سوی مدیریت شرکت و اعضای هیئت مدیره با مدیرسایت است.

مدیر سایت وظیفه مهمی دارد باید بتواند تیم فنی خوبی را تشکیل دهد، هماهنگی لازم با تیم تولید محتوا را داشته باشد، مسائل فنی را بررسی و پیاده سازی و یا برای آن برنامه ریزی کند و از همه مهم‌تر به مدیریت شرکت گزارشات لازم را ارائه کند.

مدیرسایت وظیفه اش مدیریت سایت است نمی‌توان با شرایط دیگر کاری یکسان دانست و اصلاً قابل قیاس نیست و هرگونه نشان دادن شباهت آن با دیگر مدیریت کسب و کار ها بسیار بسیار اشتباه است.

اما کارهایی که شما باید به عنوان مدیر یک وب سایت انجام دهید:

۱- مدیریت تیم فنی:

teamمسلماً وظایف مدیر یک وب سایت آنقدر زیاد است که نباید خودش وارد مسائل فنی مانند برنامه نویسی و مدیریت سرور باشد. ولی باید نسبت به تمامی مسائل فنی سایت آگاهی کامل داشته باشد.

بنابراین کار مهمی که باید مدیر یک سایت انجام دهد مستند سازی در زمینه مسائل فنی است.
شما به عنوان مدیر یک وب سایت باید به مدیریت شرکت پاسخگو باشید. پس بهترین کار ممکن مستند سازی همه چیز است.
رمز های سایت باید در اختیار افراد محدودی باشد و به صورت گروه بندی و مدیریت شده باشد. برای این کار می‌توانید از نرم افزار www.keepassx.org/ استفاده کنید. این نرم افزار به صورت امن تمامی رمز های شما را به همراه توضیحات مدیریت شده نگه داری می‌کند.
محل نگه داری رمز های سایت (آن رمز های بسیار پیچیده) نباید ذهن شما باشد. گروه های مختلف را ایجاد کنید و به هر یک از اعضای تیم فنی رمز مناسب خودشان را ارائه کنید.

در گام بعدی مستند سازی باید تمامی کد های نوشته شده در سایت دارای راهنما باشند. باید فرض شما ب این باشد که اگر فردی از تیم فنی شما رفت و فرد دیگری آمد با مطالعه مستندات فنی در کوتاه‌ترین زمان ممکن به تیم ملحق شده و کار را آغاز کند.
اگر از CMS استفاده می‌کنید باید مرتب سایت را به آخرین نگارش نرم افزار بروز رسانی کنید. و مسائل امنیتی را همواره چک کنید.
همچنین سرور سایت را همواره بررسی کنید تا آن هم از آخرین به‌روزرسانی‌ها برخوردار باشد.

۲- مدیریت تیم تولید محتوا:

هر سایتی نیازمند تیم تولید محتوا است. شما به عنوان مدیرسایت باید تیم تولید محتوا را مدیریت کنید. در محصول تکنیک‌های تولید محتوا به طور کامل گفتیم که چگونه محتوایی بنویسید که توسط گوگل جریمه نشده و از همه مهم‌تر رتبه خوبی در گوگل داشته باشید.
شما باید تیم تولید محتوا را آموزش دهید و یا به دوره ها آموزشی ارسال کنید تا بتوانند محتوای مورد قبول کاربران را بنویسند.
همان طور که می‌دانید جمله معروفی است که می‌گوید محتوا پادشاه است. بنابراین بخش تولید محتوا کارشان بسیار حساس است.

۳- تفکر در زمینه توسعه سایت

شما به عنوان مدیرسایت و فردی که وظیفه اش مدیریت سایت است. باید آینده کسب و کار و رقیبان را بررسی کنید و پیشنهادات مناسب را به مدیران شرکت بدهید. توجه داشته باشید که شما یکی از افراد مهم و کلیدی هستید که داخل کار های سایت هستید و از همه چیز خبر دارید.

۴- برگزاری جلسات داخلی با تیم به صورت منظم

به عنوان مدیرسایت باید هر هفته جلسات داخلی با تیم فنی و تولید محتوای خودتان داشته باشید و نظرات آنان را گرفته مشکلات فعلی را برطرف کنید. از تیم خود گزارش بخواهید از ان‌ها گزارش‌های روزانه و یا هفتگی بخواهید و در جلسات بر روی کار های انجام شده بحث کنید.

۵- ایجاد رابط کاربرپسند

شما مدیر وب سایت هستید و بنابراین کاربرانی که وارد سایت شما می‌شوند در حقیقت مهمانان شما هستند. با خودتان همواره فکر کنید که چگونه می‌توانم شرایطی را برای آن‌ها فراهم کنم که از بودن در سایت لذت ببرند. چگونه آن‌ها را به صفحات دیگر سایت هدایت کنم. چگونه آن‌ها را راضی کنیم تا عضو سایت ما بشوند و این که چگونه به آن‌ها خدمات و محصولات خودمان را بفروشیم.

شما باید این سؤال‌ها را همواره در ذهن خود و بر روی کاغذ داشته باشید و در جلسات از تیم خودتان بپرسید که چگونه کاربران را در سایت راضی نگه داریم. (پیشنهاد می‌کنم مقاله افزایش نرخ تبدیل را مطالعه کنید).
بسیاری از کاربران حتی باید فیلد اضافه ممکن است از خرید منصرف شوند بنابراین شما باید یک سیستم حرفه ای خرید را در سایت داشته باشید تا بتوانید شرایطی را فراهم کنید تا کاربر در کوتاه‌ترین زمان ممکن از سایت خرید کند.

۶- معرفی خدمات و محصولات به کاربران

3_products_servicesدر سایت خودتان باید به خوبی خدمات و محصولات را در دید مشتری قرار دهید. در سایت باید شرایطی را فراهم کنید تا مانند یک مغازه که فرد وارد می‌شود و فروشنده شما به معرفی محصول می‌پردازد، سایت شما نیز خدمات و محصولات شما را معرفی کند.
برای این کار می‌توانید از ویدئو و صوت استفاده کنید تا کاربران با خدمات و محصولات و یا حتی نحوه خرید از سایت شما مطلع شوند.
می‌توانید از محصولات خودتان کاتالوگ‌های الکترونیکی بسازید و آن‌ها را در اختیار کاربران سایت خودتان قرار دهید.

۷- جمع آوری اطلاعات مخاطبین سایت

در این ۴ سالی که تحلیل و آنالیز فروشگاه های اینترنتی را انجام می‌دهم متوجه شدم که نرخ بازگشت بسیاری از این سایت‌های ۱۳% است. یعنی ۸۷% کاربران تازه وارد هستند (در یک بازه ۶ ماهه) و فقط ۱۳% آن‌ها مجدداً به سایت باز می‌گردند. بنابراین شما باید در سایت خودتان شرایطی را فراهم کنید تا اطلاعات کاربران را جمع آوری کند.

برای این کار می‌توانید از سیستم‌های مدیریت ایمیل استفاده کنید و در ازای ارائه کاتالوگ محصولات و و یا راهنمای خرید یک کالا نام و ایمیل خودشان را به شما بدهند. در این شرایط می‌توانید آن‌ها را با خبرنامه های خودتان به سایت بازگردانید.

urlشما با روش‌های زیر می‌توانید اطلاعات کاربران را جمع آوری کنید:
• عضویت در سایت (بد ترین روش ممکن)
• عضویت در خبرنامه
• ارائه محصول رایگان و دریافت ایمیل
• دریافت تخفیف‌ها در ازای ایمیل
• دریافت موبایل از طریق سامانه های پیامکی
• اگر شما مورد دیگری را می‌دانید در بخش نظرات اعلام کنید.

۸- تحلیل داده های آماری سایت

یکی از شیرین ترین کارهایی که صاحب سایت انجام می‌دهد مشاهده آمار داده های سایت است.
البته نه این که فقط آمار سایت را مشاهده کنیم. اطلاعاتی که سیستم‌های آماری در اختیار ما قرار می‌دهند مانند نتیجه آمار گیری کشوری است. اینکه که کل بازدید کنندگان ما چه تعدادی هستند زیاد مهم نیست.
مهم این است که بررسی کنیم چرا آن‌ها خرید نمی‌کنند.
در آموزش‌های آینده به شما خواهم گفت که چگونه این داده های آماری سایت را تحلیل کنید و شرایط را طوری تغییر دهید تا فروش شما افزایش یابد.

۹- پشتیبان گیری از محتوای سایت

backup-vaultشما مسئول سایت هستید و باید نسبت به هر اتفاقی در سایت پاسخگو باشید. بنابراین برای این که جلوی هر نابودی اطلاعات گرفته شود علاوه بر رعایت مسائل فنی باید یک سیستم منظم پشتیبان گیری از سایت خودتان داشته باشید.
معمولاً برای سایت‌های تجاری پشتیبان گیری ۳ و یا شش ساعته پایگاه داده و پشتیبان گیری فایل‌های سایت به صورت ۲۴ ساعت یک‌بار انجام شود.
نکته مهم این است که اطلاعات پشتیبان گیری نباید در داخل سرور سایت شما قرار داشته باشد. شما باید یک هاست و یا سرور پشتیبان گیری امن داشته باشید. تا در صورت خرابی سرور سایت با بالا آوردن سرور جدید اطلاعات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن برگردانید.

۱۰ – کاربر ویژه

این یک نکته مهم است که شما باید حتماً به آن توجه داشته باشید و آن هم قرار دادن بخشی از کاربران در بخش ویژه و ارائه خدمات ویژه به آنان است.
وقتی کاربری عضو می‌شود و به جمع کاربران سایت شما می‌پیوندد شما باید خدمات ویژه ای را برای آن‌ها طراحی کنید تا زمانی که وارد می‌شوند مانند یک مهمان VIP با آنان برخورد شود.
در دنیای امروز علمی پدید آمده به نام gamification یا بازی سازی فرایند کسب و کار.
یکی از مهم‌ترین منابع درآمد وب سایت شما می‌تواند از بازی سازی یک فرایند در سایت باشد. فرد وارد سایت آموزشی شده و شروع به گذراندن دوره های آموزشی بکند و شروع به دریافت امتیاز و مدال کند و مدام دوره های آموزشی بیشتر شود. در این شرایط کاربر مدام به سایت سر میزند تا امتیاز بیشتری کسب کند.
همین کار را فروش گاه های اینترنتی معروف برای نقد و بررسی کالا ها در ازای دریافت امتیاز ارائه می‌کنند.
شما باید شرایطی را فراهم کنید تا کاربران مجدداً به سایت برگردند و از خدمات سایت استفاده کنند.

۱۱- جذب ترافیک به سایت

online_trafficشما به عنوان مدیرسایت باید همواره در جستجوی منابع ترافیک جدید برای سایت خودتان باشید.
باید کاری کنید تا کاربرانی که به دنبال خدمات و محصولات شما هستند به سایت شما هدایت شوند.
مهم‌ترین کار ها برای جذب ترافیک موثر:
• بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو.
• فعالیت موثر در شبکه های اجتماعی.
• ایمیل مارکتینگ.
• بازاریابی ویروسی.
• بنر های تبلیغاتی.
• سیستم تبلیغات کلیکی.
• خبر گذاری‌ها.
• آگهی در سایت‌های مرتبط.
• شما پیشنهاداتان را در بخش نظرات بنویسید.

 

نویسنده: علی نورهانی

منبع: مدیرسایت

45 نظرات
  1. شیدا می گوید

    بسیار عالی. متشکرم

  2. بهزاد زیبائی می گوید

    ضمن عرض سلام و تشکر
    مطلب بسیار عالی و خواندنی بود.
    موفق و پیروز باشید

  3. روش تدریس می گوید

    سلام جناب آقای نورهانی
    مطلب بسیار مفید و کاربردی بود
    موفق باشید

  4. مجتبی سلگی می گوید

    بسیار عالی. متشکرم

  5. Hamid می گوید

    با سلام.
    خسته نباشید جناب نورهانی اگه زحمتی واستون نیست فایل مطالب مفیدتون رو هم به صورت پی دی اف زیر صفحه تون قرار بدید.
    با تشکر

  6. خزاعی می گوید

    با سلام
    من در حدود سه سال که عضو این سایت هستم
    و همیشه از مطالب این سایت استفاده میکنم
    ممنون از مطالب شما
    —————
    بازی آنلاین تراوین
    با عضویت رایگان و جوایز هفتگی و سرور قدرتمند
    http://www.vikings.ir

  7. حسین می گوید

    مقاله جامع و مفیدی بود ، مرسی

  8. salim می گوید

    با سلام
    از مطالب خوبتون متشکرم
    موفق و سر افراز باشید.

  9. فروزان می گوید

    سلام.تا به امروز کسی در زمینه کامپیوتر به من راهنمایی نکرده بود و در این زمینه اطلاعات کمی دارم.بابت اطلاعات مفیدتون تشکر میکنم .

  10. رسول می گوید

    بابت زحماتتون ممنون بسیار مفید بود ولی اگر میشه در مورد بازار یابی ویروسی و صحبت کنید و البته من خودم از طریق ایمیل مارکتینگ خیلی خوب جواب گرفتم خیلی فوق العادست ولی باید به صورت مکرر انجام بشه والبته لیست ایمیل هم باید فعال باشه والبته طبق گفته ها و اموزش های شما حذف از خبر نامه هم برای افراد در ارسال ایمیل قرار بدیم
    با تشکر رسول پناهی

  11. سارا قاسم زاده می گوید

    با سلام
    از اطلاعات سودمند شما ممنونم.
    موفق و سربلند باشید.

  12. ali می گوید

    سلام
    ممنون از زحماتتون. ولی آقای نورهانی عزیز این مطالب رو رو خیلی ها میدونن و چیز جدیدی نیست. لطفا سطح کیفی سایتتون رو با ارائه مطالب جدید و کاربردی بالا ببرید.

  13. مجتبی سالارزهی می گوید

    بسیار عالی جناب نورهانی

  14. مجید محمدی می گوید

    با سلام
    ممنون از اطلاعات مفیدی که ارسال کردید.
    با آرزوی موفقیت بیشتر

  15. احسان98 می گوید

    ممنون
    من همیشه از مطالب مفید و خوب شما استفاده میکنم

  16. پیمان می گوید

    سلام باتشکر فراوان از مطالب ناب و زیبای شما امیدوارم همیشه سالم و تندرست باشید

  17. حسن صادقی می گوید

    من وقتی که سایتتون رو آپدیت نکرده بودید به سایتتون سر می زدم و مطالب رو دنبال می کردم.وهمچنین سوال های زیادی داشتم.چند بار هم نظر گذاشته بودم اما جوابی ندادید.اما الان خوشحالم که دوباره شروع به کار کردید با تجربیات جدید.خوب من توی این یک سال که در اینترنت کارمو شروع کردم چیز های زیادی یاد گرفتم.وبه جرئت میتونم بگم یک سایت ساز نیمه حرفه ای شدم.من الان یک ماهی است که یک سایت با وردپرس ساختم ومیخوام تجربیاتی که توی این یک سال جمع کردم رو درسایتم بگذارم تا دیگران استفاده کنند.من فقط یک درخواست از شما دارم استاد عزیز اونم اینکه یک سر به سایت من بزنید و نظریاتتون رو درمورد نوع مطلب گذاریم یعنی آیا مطالبم سئو خوبی داره یانه و حتی برند و اسم سایتم هم خوبه و در کل این طور جلو رفتن ارزش داره یانه.حسن صادقی هستم ۱۷ سالم اسم سایتم حکم آباد دانلود.

  18. مهدی110 می گوید

    بسیار عالی بود
    ممنون از راهنمایی قشنگتون
    سر بلند باشید.

  19. سحر می گوید

    من سالهاست از مطالب شما استفاده میکنم
    لطف کنید بفرمایید برای دختر من جهت آموزش برنامه نویسی و ایجاد سایت از مبتدی کدام یک از دی وی دی های شما را بگیرد تا به درستی بتواند پیش برود
    سپاس

  20. hassanmotlaq می گوید

    مقاله فوق العاده بود . عاااااااااااالی ………….

  21. آموزش وبلاگ نويسي می گوید

    سلام
    تو مورد “جذب اطلاعات مخاطبین سایت” بهترین مورد خبرنامه است واقعا خبر نامه می تونه تو افزایش بازدید کننده و مخصوصا مشهور شدن برند کمک کنه
    و تو مورد “جذب ترافیک به سایت”
    بهترین موارد
    • بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو.(موثر)
    • فعالیت موثر در شبکه های اجتماعی.(شرایط داره ولی خیلی موثر)
    • ایمیل مارکتینگ.(موثر)
    سیستم تبلیغات کلیکی.(مونده تو کدوم سیستم کمپین ایجاد کنید)
    • بنر های تبلیغاتی.(خیلی دردسر دار و کم تاثیر)
    • آگهی در سایت‌های مرتبط.(خیلی موثر)

  22. حمید می گوید

    بسیار عالی . لطفا مطالبی از این دست بیشتر بزارید

  23. مهندس میرزایی می گوید

    ممنون
    عالی بود
    سایت بسیار زیبایی دارید
    از کسایی که تو کارشون جدی هستن خیلی خوشم میاد
    مشتری پرو پا قرص شما آگهی۹۰

  24. Saeed می گوید

    با سلام
    خیلی عالی و مفید بود
    من آموزش ویدیویی تون رو هم خریداری کردم و خیلی چیزا یاد گرفتم
    ممنون از زحمات شما

  25. مرتضی می گوید

    ممنون بابت این مقاله مفیدتون، مطالب بیشتری راجع به مدیریت سایت بزارید

  26. IrNazesh می گوید

    بسیار مفید و کامل بود ممنون

  27. گوهر می گوید

    سلام
    ممنون از زحماتتون و مطالب مفیدی که درج می کنید.راهنمای خوبی برای من بود.

  28. داریوش کریمی می گوید

    هرچند این کار برای همه مدیران سایت مقدور نیست چون این کارها هزینه‌های زیادی هم دارد و یک کسب و کار کوچک باید اول خودش تمام این کارها را انجام دهد.

  29. نسیم می گوید

    بسیاار عالی ممنون

  30. علیرضا شریف می گوید

    بسیار مفید و سودمند ، ممنون از مطالب خوب و مفیدتون

  31. هاست ایرانی می گوید

    سلام خسته نباشید خیلی ممنونم که تجربیات حرفه ای خودتون رو رایگان در اختیار می گذارید

    منتظر مقالات جدید هستم

    همچنین آیتم آخر خبر گذاری‌ها خبرگزاری درسته

    تشکر

    1. ردیاب خودرو می گوید

      بسیار مطالب مفیدی دارین، ممنون از خدمات شایسته ای که برای وبمستران ایرانی ارائه می دهید
      خدا عمرتون بده

  32. نیما می گوید

    سلام
    بی صبرانه منتظر آموزش بند ۸ – تحلیل داده های آماری سایت هستم

  33. کامپیوتر الغدیر می گوید

    مفید و عالی بود

  34. میرزاییان می گوید

    با سلام
    ممنون و سپاسگذار
    چند صفحه از سایتتان را دیدم کارتون عالیه
    سایت پر محتوایی دارید
    ادامه بدید حتما موفق میشید

  35. mahsa می گوید

    عالی

  36. amozeshali می گوید

    سلام اقای نورهانی تشکرویژه از مطالب خوبتون امیدوارم به رتبه ۱گوگل برسید.
    مدیرسایت آزمون های آنلاین درhttp:amozeshali.ir

  37. طراحی سایت اولکا می گوید

    عالی عالی عالی .ممنون راهنماییهاتون خیلی خوبه

  38. آبنما می گوید

    ممنون از مطالب هیشه مفید شما

  39. ردیاب می گوید

    عالی مثل همه عالی بود

  40. سفیرک می گوید

    سلام
    مطالب بسیار جالبی به ویژه این مطلب که :
    دریافت موبایل از طریق سامانه های پیامکی
    ممنون، توضیحات شما فوق العاده هست موفق باشید

  41. حامد می گوید

    سلام و تشکر از شما بابت مطالب عالی

  42. الهه می گوید

    ممنون از مطلب جالبتون من تازه یک سایت آموزشی در زمینه ی کنکور زدم هنوز افتتاح نکردم.دنبال مدیر سایت هستم میشه راهنماییم کنید.

  43. farzaneh می گوید

    سلام هر کی میتونه پاسخ بده لطفا
    مدیر سایت چه نرم افزارهایی باید بلد باشه کار کنه چه زبان های برنامه نویسی و خلاصه از این جور آموزش ها که پیش نیاز هست برای شروع به کار به عنوان یک مدیر سایت

  44. فرزانه می گوید

    سلام هر کسی اطلاع داره لطفا جواب بده
    مهارت های لازم برای مدیریت سایت رو اعلام کنید مثلاً چه زبان های برنامه نویسی یا چه نرم افزار های

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.