سئوی تصاویر وب سایت تان

اخیرا ما در مورد اینکه چگونه تصاویر یک وبلاگ خارق العاده به نظر برسد صحبت کرده ایم اما امروز من می خواهم برخی از نکاتی که خودم بر اساس تجربیات چندساله در وبلاگ نویسی با جوملا آموخته ام را فاش کنم .

در واقع یکی از مهمترین قسمت های وبلاگ ها تصاویر هستند و اگر شما به بهینه سازی تصاویر وبلاگتان بدرستی اهمیت دهید قطعا رویکرد سئو وب سایت خود را افزایش داده اید .

در ادامه به برخی از راهنمایی هایی که شما حتما باید بدانید اشاره می کنیم ، این نکات برای شما بسیار ساده هستند و تصاویر وب سایت تان را به نفع سئو پیش می برند .

به تصاویر خود یک نام اختصاص دهید .

تصاویر نیز همانند انسان ها هم به یک نام نیاز دارند و هم باید آنرا داشته باشند . حالتی را تصور کنید که هیچ یک از ما نامی نداشتیم ؛ در اینصورت چقدر برای دیگران برقراری ارتباط با ما و تشخیص ما دشوار می شد . نام ، بخش جدایی ناپذیر ما ست که در واقع ما را منحصربفرد می کند . بنابراین نام گذاری تصاویرتان موجب شناسایی آنها می شود . داشتن کلمات کلیدی توصیفی مناسب برای نام تصاویر به رتبه بندی سایت شما کمک می کند . تصاویر قطعا با چنین عنوانی سرچ نمی شوند :

DCM1223579.jpg .

این نیز مهم است که متادیتای شما شایسته و مناسب تصاویر باشد . بنابرای سعی کنید هنگام قرار دادن یک تصویر در یک مقاله با ویرایشگر جوملا ، اطلاعات مناسبی را متناسب با شرح تصاویر ارائه کنید .

از بهینه سازی Alt tags ها مطمئن شوید .

ربات های گوگل نمی دانند که چه چیزی در تصویر هست تا وقتیکه شما به آنها این امکان را دهید تا بدانند . چگونه ؟ با استفاده از Alt tag ها .

جای تعجبی وجود ندارد که شما محصولات خود را در Google Images سرچ می کنید اما هرگز چیزی برای شما نمایش داده نمی شود . در واقع این یکی از بهترین شیوه های سئو در بهینه سازی تصاویر می باشد . alt tag های مناسبی که مربوط به تصاویرتان هستند و از ۱۵ کلمه نیز تجاوز نمی کنند را به اطلاعات تصاویرتان اضافه کنید . گوگل اخیرا وب سایت هایی که دارای کلمه کلیدی بسیاری هستند را مجازات می کند .

Alt Tag ها چه چیزی هستند ؟ به هر صفحه ی وبی که دارای یک تصویر است بروید به کد منبع نگاه کنید و به دنبال منبع تصویر بگردید . Alt Tag همان چیزی است که شما پیدا خواهید کرد . و بخش دوم یعنی Alt نیز جایی است که شما باید در آن اطلاعات مربوط به Alt tag مرتبط با تصویرتان را در آن پر کنید .

سایز تصاویر را بیش از اندازه بزرگ نکنید .

توجه : تصاویر بسیار بزرگ بر روی یک صفحه ی وب ، میزان لود شدن وب سایت شما را افزایش می دهند .

اگر می خواهید به کاربران تان یک شانس خوب بدهید که یک تجربه ی کاربری بسیار خوبی را داشته باشند و تصاویر شما را بزرگ مشاهده کنند ؛ مطمئن شوید که شما برای ذخیره نمودن آن عکس ها از گزینه ی “Save for Web” در فوتوشاپ استفاده کرده اید . این گزینه کیفیت و سایز تصاویر را به همان اندازه و یا شاید با حجمی پایین تر نگه می دارد . یک جایگزین دیگر می تواند استفاده از سایز مناسب تصاویر و یا گزینه ای برای مشاهده ی بزرگتر تصاویر به صورت پاپ آپ و یا باز شدن بر روی یک تب جدید باشد .

همچنین به یاد داشته باشید که الگوریتم گوگل از میزان زمان لود شدن صفحات وب به عنوان یک فاکتور مهم در رتبه بندی استفاده می کند .
JPEG ، GIF یا PNG ؟ این سوال داستانی جدا دارد . اما اگر به صورت کوتاه بخواهیم پاسخ آنرا بیان کنیم باید بگوییم که ؛ در رتبه ی اول PNG و پس از آن JPG به دلایل بسیاری ، فرمت مناسبی است اما انتخاب با دقت بیشتر بستگی به احتیاجات شما دارد که ببینید کدام یک از این سه فرمت برای رفع نیازهای شما مناسب تر است .

استفاده از تصاویری که شما اجازه ی استفاده از انها را دارید .

طبق قوانین موجود شما حتما باید قانون کپی رایت را بدانید و از آن تبعیت کنید .
اثرات جانبی منفی ؟ بله ، شما نمی توانید فقط در Google Images سرچ کنید و از یکی از آنها به عنوان تصاویری که در وبلاگتان نیاز دارید استفاده کنید . اگر شما خود خالق آن تصویر نباشید پس مجاز به استفاده از آن نیستید مگر اینکه اجازه بگیرید .
آیا جایی برای افرادی که نمی توانند خودشان تصویر ایجاد کنند و از طرفی نمی خواهند هزینه ای برای خرید یک تصویر صرف کنند وجود دارد ؟ بله ، منابع بزرگ رایگانی وجود دارد که تصاویر رایگان را برای علاقه مندان و نیازمندان ارائه می کنند مانند Smart Photo Stock و Flickr .
من به شدت به شما توصیه می کنم که حرکت کنید ، به بیرون بروید و خودتان عکس بگیرید تا مدیون کسی نباشید و حق استفاده از آنرا نیز براحتی مهیا کرده باشید .
بهینه سازی تصاویر در وبلاگ یک هنر است که اگر شما خودتان وبلاگ نویسی می کنید می توانید از یک کارشناس برای این بهینه سازی کمک بگیرید . جذب بازدیدکننده ، کاهش زمان بارگزاری ، شناسایی عکس ها در موتور جستجو همه و همه در گرو بهینه سازی تصاویر وب سایت تان است .

5 نظرات
  1. زهرا می گوید

    سلام و خسته نباشید
    تصاویری که برای فروشگاه انتخاب میشوند نام فارسی داشته باشند یا انگلیسی؟ مثلا کیف بهتر است با bag?
    با تشکر

    1. رضا تیلور می گوید

      Bag چرا که احتمالا تو عنوان کلمه کیف موجود است. از طرفی اسامی انگلیسی برای نام فایل انالیز بهتری داره. در هر صورت ادرس انگلیسی باشه که شامل ادرس عکس هم میشه انگلیسی بنظرم بهتره. فارسی توی تگ ها و توضیحات باشه

  2. باران می گوید

    سپاس. مطلب مفیدی بود. اما یک سوال. گفتید بهتر است تگ ها فارسی باشد. در خصوص کلمات کلیدی قابل استفاده در زمینه تکنولوژی چطور؟ برای مثال اسامی گوشی ها، سیستم عامل ها، اصطلاحات فنی. آیا در این صورت هم پیشنهاد می کنید از اسامی فارسی استفاده کنیم؟ چون گوگل وظیفه ترجمه را نیز به خوبی به عهده می گیرد و هوشمند تر عمل می کند.

  3. محمود می گوید

    یک سایت مناسب برای کم کردن حجم بدون اینکه کیفیتش تغییری کند.
    برای سایت یاهو است و قسمتهایی که توسط چشم انسان قابل دید نیست رو حذف می کنه
    http://www.smushit.com/ysmush.it/

  4. Mahdiyeh می گوید

    سلام
    سپاس از مطلب خوب و مفیدتون.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.